De mooiste en meest originele rotan spiegels van dit moment

Op zoek naar mooie decoratie voor je woonkamer, slaapkamer of hal? Kies voor een rotan spiegel. Ze worden met de dag populairder en dat is niet voor niks. Naast het feit dat je nooit genoeg spiegels in huis kan hebben, kleed je met rotan spiegels ook meteen je muur aan. Rotan creëert meteen warmte en sfeer. Vooral op gekleurde muren staat een spiegel van rotan prachtig. Wil jij ook je interieur verrijken met deze leuke spiegels? We hebben alvast de mooiste en meest originele rotan spiegels voor je uitgezocht. Groot of klein, rond of in bloemvorm, crème of zwart? Rotan spiegels zijn er voor iedereen! Bekijk hieronder onze selectie en bestel ze direct:

Waar is een rotan spiegel van gemaakt?

Zoals de naam al doet vermoeden is een rotan spiegel gemaakt van rotan. Dit is een massief materiaal dat lijkt op een soort harde liaan. Rotan lijkt erg op bamboe en riet waardoor deze benamingen soms door elkaar lopen. Echter is bamboe hol en een stuk lichter. Riet is afkomstig van een waterplant en daardoor een stuk minder sterk dan rotan. Alledrie de materialen worden regelmatig gebruikt voor meubels of decoratie en stralen dezelfde warmte uit. De materialen lijken qua uitstraling dus op elkaar maar een rotan spiegel is toch net iets anders dan een rieten of bamboe spiegel. 

Een grote of kleine rotan spiegel?

De keus of je voor een kleine of grote rotan spiegel gaat is voor iedereen natuurlijk anders. Deze keuze is afhankelijk van hoe groot je muur is, hoeveel plek de spiegel in beslag mag nemen en hoeveel spiegels je wilt ophangen. Je kan namelijk ook verschillende spiegels met elkaar combineren voor een speels effect. Vanaf 30 cm heb je al een rotan spiegel maar deze afmetingen kunnen oplopen tot een diameter van 70 cm of zelfs groter. Voor ieder wat wils dus.

Veel meer mogelijkheden dan de ronde rotan spiegel

Wanneer je online gaat zoeken naar rotan spiegels dan kom je al snel terecht op een ronde spiegel. Dit kan heel mooi zijn, maar wellicht ook een veilige keus. Naast ronde rotan spiegels heb je namelijk nog veel meer vormen. Rotan is flexibel en daardoor makkelijk te buigen in de mooiste vormen. Zo zijn er ook rotan spiegels in bloemvorm of in de vorm van de zon. Maar ook andere vormen zoals een oog is mogelijk. Kijk daarom eens verder dan de ronde vorm en koop een echte eyecatcher voor aan de muur!

Welke kleur past mooi op jouw muur?

De meeste rotan spiegels zijn niet geverfd en hebben daarmee een crème-achtige kleur. Dit is prachtig te combineren wanneer je bijvoorbeeld een blauwe of groene muur hebt. Heb je crèmekleurige muren in huis? Dan is de originele rotan spiegel misschien niet de mooiste optie. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook zwarte rotan spiegels verkrijgbaar! Dit geeft een net wat modernere uitstraling maar wel van hetzelfde warme materiaal.

Waar koop je een rotan spiegel?

Nu je helemaal enthousiast bent geworden over de rotan spiegel, wil je er zelf natuurlijk ook een! Gelukkig zijn ze tegenwoordig bijna in iedere woonwinkel te koop. Wil je er zeker van zijn dat je niet misgrijpt, kijk dan eens bij een van de onderstaande winkels:

  • Kwantum
  • Xenos
  • Leen Bakker
  • IKEA
  • Blokker
  • VT wonen

Of koop er direct een online natuurlijk. Wij hebben bovenaan deze pagina de mooiste rotan spiegels voor je op een rijtje gezet. Wij werken samen met verschillende partners waardoor je geniet van de snelle en nette levering.

Plaats een reactie