10x Moederdag planten om cadeau te geven

Iedere tweede zondag van mei is het weer zover: Moederdag. De dag om je moeder in het zonnetje te zetten. Dit kun je doen door een ontbijtje op bed te verzorgen maar dit gaat vaak samen met een leuk cadeau(tje). Velen vinden het lastig om ieder jaar weer een leuk cadeau te bedenken. Toch maar weer een bosje bloemen of een flesje wijn? Ga dit jaar voor iets originelers en geef een mooie plant cadeau voor Moederdag! Waar je moeder slechts een weekje kan genieten van een bosje bloemen, gaat een mooie plant veel langer mee. Op deze manier wordt ze zelfs een jaar later nog herinnerd aan afgelopen Moederdag! Om het voor jou makkelijk te maken hebben wij de mooiste planten om cadeau te geven alvast voor je uitgezocht. Bekijk hier de leukste Moederdag planten:

1. Pannenkoeken plant (Pilea peperomioides)

Een van de meest populaire planten van de afgelopen jaren is toch wel de pannenkoeken plant. Makkelijk te verzorgen en met haar leuke ronde blaadjes een super toffe kamerplant. Daarnaast is deze plant heel makkelijk te stekken waardoor je binnen no-time anderen blij kan maken met een pannenkoeken plant. Al met al een ideale Moederdag plant dus.

2. Bananenplant (Musa)

Een andere leuke plant voor Moederdag is de bananenplant. Deze plant komt van oorsprong uit het regenwoud waardoor je direct een tropische sfeer in huis creëert. Met de grote bladeren is ze niet alleen mooi om te zien maar hiermee wordt ook de luchtvochtigheid in huis op peil gehouden. Mooi en praktisch dus. Wanneer je haar goed verzorgd kan ze zelfs 2 meter hoog worden!

3. Lepelplant (Spathiphyllum)

De lepelplant kun je herkennen aan de mooie witte blaadjes die, zoals de naam al doet vermoeden, lepelvormig zijn. In de jungle staat ze normaal in de schaduw van andere planten waardoor ze het goed doet in de huiskamers met indirect zonlicht. Ideaal voor de moeders met iets minder zonlicht in huis. 

4. Flamingo plant (Anthurium)

Houdt je moeder van planten met kleur? Dan is de Anthurium, oftewel Flamingoplant, wellicht iets voor haar. Bij deze exotische kamerplant kun je kiezen uit roze, rode en paarse bloemen. Als je goed kijkt, kun je zelfs een flamingo-vorm in de bloemen herkennen! 

5. Lipstick plant (Aeschynanthus)

Heeft je moeder niet zoveel plaats voor een staande plant? Dan kun je er ook voor kiezen om een hangplant cadeau te doen. Een van de mooiste hangplanten is toch wel de lipstickplant. Deze plant herken je aan de knalrode kleine bloemetjes die bloeien in de lente en/of zomer. Perfecte timing dus om cadeau te geven met Moederdag.

6. Gatenplant (Monstera)

De gatenplant is een bijzondere kamerplant die direct opvalt door haar prachtige bladeren met gaten en inkepingen. De plant is makkelijk te verzorgen en groeit erg snel. Hoe ouder de plant is hoe meer de bladeren gaan vervormen en hoe mooier de plant wordt. 

7. Citrusboompje

Naast kamerplanten kun je natuurlijk ook een buitenplant met Moederdag cadeau geven. Een leuk idee is dan om een klein citrusboompje cadeau te doen. Deze zien er prachtig uit met de gekleurde mandarijntjes of citroentjes waardoor haar tuin of balkon direct wordt aangekleed.

8. Brievenbusboompjes 

Kun je op de dag zelf niet bij je moeder langskomen? Dan kun je er ook voor kiezen om met Moederdag een plant te bezorgen. De meeste planten kunnen allemaal bezorgd worden maar je hebt ook leuke kleine boompjes die door de brievenbus kunnen worden bezorgd. Super schattig en kunnen nog jarenlang mee!

9. Stekjes box

Kun je niet kiezen tussen al die prachtige planten? Dan is het ook leuk om een stekjes box cadeau te doen. In deze box vind je verschillende stekjes van populaire planten die je moeder zelf kan verzorgen en kan laten doorgroeien naar volwaardige planten. Heel leuk voor de moeders die het leuk vinden om met planten/tuinieren bezig te zijn!

10. Grote plantenbox

Wanneer je op zoek bent naar een groter cadeau kun je ook een plantenbox cadeau doen. Dit zijn complete sets met verschillende planten en eventueel potten. Ideaal voor wanneer je met meerdere mensen een Moederdag cadeau wilt geven of wanneer je jouw moeder extra wilt verwennen.

Extra tip: Vergeet de potten niet

Met bovenstaande Moederdag planten weet je zeker dat je je moeder blij maakt. Wil je het cadeau helemaal afmaken? Vergeet dan een mooie plantenpot niet! Bekijk hieronder een aantal mooie bloempotten en bestel ze direct bij een van onze partners. Of ga zelf creatief aan de slag. Bekijk dan eens onze DIY blogs rondom bloempotjes.

3 gedachten over “10x Moederdag planten om cadeau te geven”

Plaats een reactie