Trend: Gedraaide kaarsen – DIY of koop ze direct online

Je kent ze inmiddels vast wel: Gedraaide kaarsen; ook wel twisted candles of spiraalkaarsen genoemd. Deze kaarsen zijn net iets specialer (en mooier) dan de normale dinerkaars en daarom een must accessoire voor in huis. Ben jij op zoek naar de mooiste gedraaide kaarsen? Dan ben je bij ByManouk aan het juiste adres. Wij volgen alle laatste interieurtrends en zoeken de mooiste producten voor jou bij elkaar. Op deze manier hoef je niet verder te zoeken en vind je alle pareltjes op één plaats. Ook voor de twisted candles hebben we de mooiste uitgezocht, maar wist je dat je ook heel eenvoudig zelf gedraaide kaarsen kan maken? Dit kan gewoon met normale dinerkaarsen. Nieuwsgierig? Klik dan hier of scroll iets verder naar onder.

Geen zin om zelf gedraaide kaarsen te maken? Bekijk dan hieronder de mooiste gedraaide kaarsen en koop ze direct bij een van onze partners:

Gedraaide kaarsen kopen via ByManouk

Eigenlijk zijn alle gedraaide kaarsen mooi, maar er zijn wel verschillende soorten. Sommige kaarsen zijn helemaal gedraaid en andere alleen in het midden. Daarnaast kun je ook onderscheid maken in de hoeveelheid draaiingen. Sommige kaarsen zijn wat grover gedraaid en andere wat fijner. Genoeg mogelijkheden dus! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ontelbare kleuren(combinaties) of materialen.

Tip: Combineer de gedraaide kaarsen met een prachtige kandelaar om er een echte eyecatcher van te maken. Kijk eens bij onze panter kandelaars of kandelaars met aap.

Zelf gedraaide kaarsen maken DIY

Kaarsen draaien is een van de makkelijkste DIY-projecten. Binnen slechts enkele minuten kun jij al genieten van jouw zelfgemaakte gedraaide kaarsen.

Wat heb je nodig:

  • Dinerkaarsen
  • Vaas of grote pan
Kaarsen-draaien-benodigdheden

1. Vul de vaas of pan met heet water

De eerste stap is om de vaas te vullen met heet water. Belangrijk hierbij is dat je heet water uit de kraan gebruikt en geen kokend water. Het makkelijkste is om een hoge vaas of pan te gebruiken zodat je de kaarsen hier verticaal in kan zetten.

2. Leg de kaarsen in de vaas of pan

Vervolgens leg je de kaarsen in de vaas of pan. Over het algemeen is 15 minuten lang genoeg om de kaarsen buigbaar te maken. Bij dikke dinerkaarsen is dit wellicht iets langer.

3. Druk de kaarsen plat

Na 15 minuten zijn de kaarsen als het goed is wat zachter. Je kan ze dan uit de vaas halen en voorzichtig plat drukken. Dit kan met een deegroller maar gewoon met je handen werkt ook prima. Ik heb alleen het middelste deel platgedrukt maar je kan bijvoorbeeld ook het onderste deel plat drukken. Het ligt er maar net aan waar je de kaarsen wilt draaien.

4. Draai de kaarsen

Het is nu tijd voor het draaien van de kaarsen. Draai de kaarsen voorzichtig op de plek die je hebt platgedrukt. Je kan zelf bepalen of je vaak draait of slechts 1 of 2 keer. Het is maar net wat je mooi vindt. Of doe bij iedere kaars iets anders, zodat ze extra uniek worden.

5. Wachten

Na het draaien moet je de kaarsen even laten rusten. Op deze manier worden ze weer wat harder en kunnen ze niet meer van vorm veranderen. Meestal is dit slechts een kwestie van minuten. Je kan dezelfde avond dus al genieten van jouw zelf gedraaide kaarsen!

Genieten van gedraaide kaarsen

Of je ze nu koopt of zelf maakt, gedraaide kaarsen zijn een leuke toevoeging aan je interieur. Je kan zelf gaan genieten van deze unieke kaarsen of geef ze cadeau aan een dierbare. Op zoek naar meer inspiratie voor leuke cadeaus voor in het interieur? Kijk dan eens bij onze blog over moederdag planten of bekijk al onze interieurblogs

1 gedachte over “Trend: Gedraaide kaarsen – DIY of koop ze direct online”

Reacties zijn gesloten.