DIY: Accessoires goud spuiten

Je ziet ze in ieder interieur terugkomen: gouden accessoires! In woonwinkels kun je al veel mooie accessoires vinden, maar hoe leuk is het als je je eigen gouden accessoires kan maken? Geef oude decoratie een nieuw leven door ze goud te spuiten. Afgelopen week heb ik dit voor een aantal accessoires gedaan en in deze blog deel ik mijn ervaring met jullie.

Wat heb je nodig?

  • Oude decoratie of accessoires 
  • Gouden spuitbus
  • Handschoentjes

Voorbereiding wanneer je een spuitbus gebruikt

Wanneer je oude accessoires goud wilt maken heb je twee keuzes. Je kan gebruik maken van gouden verf of van een gouden spuitbus. Ik koos voor de gouden spuitbus omdat de dekking dan wat gelijkmatiger is en omdat het sneller is. Let hierbij wel op dat je de vloer en meubels afdekt of de spuitbus buiten gebruikt. Bij het gebruik van een spuitbus dwarrelt de verf namelijk in het rond.

Ook is het slim om plastic handschoenen te gebruiken. Wanneer je dit niet doet, heb je  nog dagenlang gouden verf op je handen. Dit weet ik uit ervaring 😉

Ben je nog op zoek naar een gouden spuitbus of gouden verf? Ik kocht mijn gouden spuitbus bij de Action. Maar ook bij bol.com hebben ze gouden spuitbussen en gouden verf.

Gouden accessoires maken

Voordat je begint met het goud spuiten van oude decoratie, moet je kijken van wat voor materiaal de decoratie is. Bij houten accessoires kan het nodig zijn om dit eerst op te schuren zodat de verf beter pakt. Bij andere materialen is dit in principe niet nodig.

Vervolgens kun je beginnen met de accessoires goud spuiten. Je ziet vanzelf of de gouden verf goed pakt of niet. Wanneer het nog niet goed dekt kun je nog een tweede laag toevoegen. Laat de accessoires daarna goed drogen. Binnen een kwartier is het grootste deel vaak droog maar meestal duurt het 24 uur voordat het goed droog is.

Gouden accessoires in huis

Je gouden accessoires zijn al klaar! Zoek er een mooi plekje voor in je huis en geniet van je zelfgemaakte gouden decoratie. Bekijk hier mijn gouden giraffen, gouden flesje en gouden fotolijstje:

Ga jij ook zo’n leuk goud flesje maken of andere gouden decoratie? Deel je ervaringen met mij! Het is ook leuk om wat oude decoratie in de kringloopwinkel te kopen en dit goud te spuiten.Bekijk ook eens mijn andere creatieve projecten, zoals dot painting op een fles. Geen zin om zelf je accessoires goud te maken? Kijk dan eens naar onze blog over panter kandelaars, deze zijn meestal goud en super gaaf voor in je woonkamer.

1 gedachte over “DIY: Accessoires goud spuiten”

Plaats een reactie