Panter kandelaars die niet in je woning mogen ontbreken

Kandelaars zijn weer helemaal terug van weggeweest. De laatste jaren zie je steeds meer kaarsen en kandelaars in de woonwinkels. Waar vroeger vooral de moderne kandelaar gekozen werd is dit nu helemaal omgeslagen naar een zo origineel mogelijke kandelaar. Niet gek dus dat de vrolijke dieren kandelaars tegenwoordig zo populair zijn. Onze favoriet? De panter kandelaar natuurlijk! De stoere panter kandelaars zijn in verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar. Wij snappen dat het soms lastig is om de perfecte kandelaar te vinden. Daarom hebben wij de mooiste panter kandelaars op het internet verzameld en hieronder voor je op een rijtje gezet. Koop jouw cheetah kandelaar direct bij een van onze partners!

Woonaccessoires met een knipoog

De laatste jaren is er een duidelijke verschuiving te zien van eenvoudige kandelaars naar kandelaars in originele vormen. Door deze originele (panter) kandelaars aan je interieur toe te voegen creëer je leuke details waardoor je inrichting nooit saai is. Vraag je je af of zo’n soort kandelaar wel in jouw interieur past? Het antwoord is bijna altijd ja! Luipaard kandelaars passen namelijk in iedere woonstijl. Het spreekt voor zich dat het goed past in een bohemian- of vintage woonstijl, maar ook in een design woonkamer zorgt het voor een leuk detail. Het leuke van een kandelaar is dat je het kan verplaatsen en steeds opnieuw kan combineren waardoor je niet snel uitgekeken raakt.

Verschil tussen een panter, cheetah en luipaard

In bovenstaand overzicht vind je panter, cheetah en luipaard kandelaars, maar wat is eigenlijk het verschil? Een luipaard is een andere benaming voor panter. Hier zit dus geen verschil tussen. Echter is een cheetah (ofwel jachtluipaard) wel een andere diersoort dan een panter. Een cheetah is een stuk slanker en daarmee sneller dan een panter. Daarnaast heeft een cheetah een andere vacht. De cheetah heeft zwarte stipjes in de vacht, terwijl de panter zwarte vlekjes heeft. 

Welke kleur panter kandelaar?

Qua kleuren kun je met een luipaard kandelaar alle kanten op. Zo heb je de keuze uit zwart, goud en brons maar ook de combinatie wit met zwart. Zit jouw ideale kleur er niet tussen? Dan kun je er ook voor kiezen om de panter kaarsenhouder in een bepaalde kleur te spuiten. Bij ByManouk hebben we al eerder woonaccessoires goud gespoten dus lees vooral verder in deze blog wanneer je dat wilt proberen.

Hoe combineer je een cheetah kandelaar?

Wanneer je een mooie luipaard kaarsenhouder hebt gevonden kan het combineren beginnen. Ten eerste kun je kiezen welke kaarsen je in de kandelaar wilt steken. Hier heb je oneindig veel mogelijkheden in. Kies bijvoorbeeld voor roze lange kaarsen, groene korte kaarsen of blauwe gedraaide kaarsen. Alles is mogelijk. Daarnaast kun je de panter kaarsenhouder combineren met andere kandelaars of geurkaarsen. 

Ga zelf aan de slag

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Dan kun je ook zelf een cheetah kaarsenhouder maken. Maak er bijvoorbeeld een van klei. Is dat nog iets te lastig? Dan kun je er ook voor kiezen om een simpele cheetah kandelaar te schilderen. Zo ben je er zeker van dat je een unieke panter kaarsenhouder hebt. Meer DIY inspiratie rondom kaarsen? Bekijk dan eens onze blog over LED waxinelichtjes omhaken.

2 gedachten over “Panter kandelaars die niet in je woning mogen ontbreken”

Plaats een reactie