Flesjes pimpen – Makkelijk maar leuk

Laatst had ik nog een paar lege Desperados flesjes thuis liggen en ik dacht daar kan ik wel wat leuks van maken. Een laagje verf overheen, wat strikjes erom en een bloemetje erin en klaar is het. Lees snel verder om te zien wat ik heb gedaan om deze leuke flesjes te pimpen.

Wat heb je nodig?

  • Lege flesjes (bijv. een speciaalbierflesje, deze hebben vaak een aparte vorm)
  • Verf
  • Strikjes, lintjes, glitters etc.
  • Goede lijm

Stap 1: Schoonmaken

De eerste stap is om de flesjes goed schoon te maken. Zorg dat de binnenkant schoon is en verwijder de sticker. Je kan dit met stickerverwijderaar doen of even laten weken in warm water.

Stap 2: Flesjes verven

Daarna kun je eigenlijk direct beginnen met het verven van de flesjes. Ik koos voor mat zwarte verf omdat me dat een leuk effect leek. Maar eigenlijk staan alle kleuren leuk! Meestal moet je de flesjes wel 2 of 3 keer verven totdat het echt goed blijft zitten. Laat de flesjes daarna een dagje drogen.

Stap 3: Overige versiering

Wanneer de flesjes droog zijn kun je beginnen met de rest van de versiering. Lijm wat leuke strikjes of lintjes om het flesje of doe er wat glitters overheen. Maar let op, voeg niet teveel versiering toe want het wordt het snel te veel. Lijm de versiering goed vast en laat het weer een dagje drogen.

Stap 4: Bloemetje erin

Dan zijn je flesjes al gepimpt! Doe er een leuk bloemetje in en zet het op de vensterbank. Klaar zijn je versierde bierflesjes.

De flesjes die ik heb versierd zijn behoorlijk strak. Houd je wat meer van klassiek? Probeer dan eens om wat warmere kleuren te gebruiken. Daarnaast krijg je een meer klassieke stijl wanneer je meer strikjes of crème kleurige kraaltjes toevoegt. Misschien dat ik dit in een latere blog nog wel ga proberen, dus houd de blog in de gaten!

Plaats een reactie