Kussen naaien met verschillende stroken stof

Kom jij ook wel eens gave sierkussens tegen met een enorme prijs? Ik wel in ieder geval. Vaak zijn deze op een vrij makkelijke manier zelf na te maken. Zo heb ik laatst een langwerpig kussen gemaakt met verschillende stroken stof. Dit waren allemaal restjes van stoffen die ik voor andere dingen in mijn interieur al had gebruikt. Benieuwd wat je met deze restjes stof kan? Ik leg het in deze blog stap voor stap uit.

Wat heb je nodig?

  • Een aantal stroken stof
  • Binnenkussen (bijvoorbeeld van de IKEA)
  • Rits (60 cm of iets kleiner)
  • Naaimachine
  • Knopspelden
  • Garen in de juiste kleur
  • (stof)schaar

Stap 1: Meten & knippen

Verzamel alle stofjes die jij wil verwerken in je zelfgemaakte kussen. Leg alle stofjes op tafel en schuif deze zo tegen elkaar aan dat je het binnenkussen kan bedekken. Je kan ervoor kiezen om 2 losse kanten te maken maar je kan ook één zijde aan elkaar laten zitten zodat je later minder vast hoeft te naaien.

Stap 2: Losse stroken aan elkaar naaien

Wanneer je hebt bedacht hoe je het kussen wilt bedekken met stof moet je de losse stroken eerst aan elkaar naaien. Zet de stroken hiervoor eerst aan elkaar vast met knopspelden. Zorg ervoor dat je de twee mooie kanten stof tegen elkaar aanlegt zodat de naadjes aan de binnenkant komen. Vervolgens kun je de stroken aan elkaar naaien.

Stap 3: Knip eventueel bij

Als je alle stroken aan elkaar hebt genaaid, kan het zijn dat je nog geen mooie vierkante of rechthoekige lap stof hebt. Dan moet je de lap nog even bijknippen.

Na het bijknippen heb je eigenlijk de voor- en achterkant van het kussen al af. De volgende stap is om de zijdes aan elkaar vast te naaien. Dit kan eventueel met rits. In mijn vorige blog heb ik stap voor stap uitgelegd hoe je de zijdes van een kussen aan elkaar kan naaien.

En je zelfgemaakte kussen is af

Wanneer je alle stappen hebt gevolgd is je kussen alweer klaar. De versie met de verschillende stroken is iets meer werk dan een basic kussen maar het is wel een mooie eyecatcher op de bank!

1 gedachte over “Kussen naaien met verschillende stroken stof”

Plaats een reactie